Befejeződött 35 dél-budai villamosmegálló peronjának akadálymentesítése, valamint a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér közötti villamosvonal-szakasz felújítása, vasárnaptól visszaadják a forgalomnak a Szabadság hidat is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A korszerűsített és akadálymentesített megállókba az új esőbeállókat, padokat, korlátokat és utastájékoztatókat jövő január végéig helyezik ki. A megállók környezetében még útépítési, forgalomtechnikai és környezetrendezési munkákat is elvégeznek.

Mivel vasárnaptól újra használható a Szabadság híd, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok is újra közlekednek. Emellett ismét a teljes, eredeti vonalán közlekedik a 19-es, a 41-es, az 56-os és az 56A villamos is.

Vasárnaptól viszont közműfelújítás kezdődik a Bartók Béla úton a Szabadság híd felé vezető oldalon, emiatt lezárják a Csíky utca és a Szent Gellért tér közötti szakaszt, a forgalmat elterelik. A forgalomkorlátozás miatt változik a 133E busz közlekedése, illetve a Budafoki útra helyezik a 7-es, a 907-es és a 973-as busz Szent Gellért téri megállóját.

A Fehérvári úton az Építész utca és a Mezőkövesd út közötti lezárás Budafok felé továbbra is megmarad, valamint folytatódik az útépítés a Lecke utca és a Csurgói út közötti útszakaszon is. Mindezek mellett helyreáll a forgalmi rend az Astoriánál, ahol korábban a pótlóbuszok miatt buszfordulót alakítottak ki. Ezt elbontják és visszahelyezik a buszok megállóját az eredeti helyükre.

A BKK korábbi tájékoztatása szerint hétfőtől a dél-budai peronfelújítási program újabb üteme kezdődik, amely október végéig tart. Ebben az időszakban a 17-es villamos az Alkotás utca helyett a Krisztina körúton át közlekedik, a 61-es csak hétköznap a reggeli csúcsidőben jár a Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között. Az 59-es és 59A helyett az 59B jár majd egész nap a Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között. 

A Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között az Alkotás utcán és a Villányi úton át a 61-es pótlóbusszal lehet majd utazni.

(MTI)