Felújították a márciusban kigyulladt budapesti, XV. kerületi Jézus Szíve-plébániatemplomot. A megújult épületet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg szentmise keretében – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

A rákospalotai templom húsvét hétfőn gyulladt ki, feltehetően rövidzárlat miatt. A tűzben senki sem sérült meg, de az épületben harmincmillió forintos kár keletkezett és használhatatlanná vált. A falak megrongálódtak, egész falszakaszok szakadtak le, az épület kiszellőztetéséért pedig a tűzoltóknak ki kellett verniük a háromosztatú ablakok egy részét, ami szintén komoly károkat okozott. A tűzben megsemmisült továbbá az orgona játékasztala és két billentyűsora is.

A felújítás költségeinek nagy részét a biztosító állta, emellett támogatta a XV. kerületi önkormányzat és a plébániai közösség is.

A plébánia a templom megújulásának alkalmából a főpásztori mise után egész napos programmal – vetélkedőkkel, ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, sportrendezvényekkel – várta a híveket és az érdeklődőket.

(MTI)