'56-os visszhangok az OSA Archívumban

2016. október 18. 16:15

Az 1956-os forradalomra adott nyugati reakciókat mutatja be a Goethe Intézet az OSA Archívumban.

Az 1956-os forradalomra adott nyugati reakciókat bemutató kiállítást rendez a budapesti Goethe Intézet a szintén fővárosi Blinken OSA Archívumban – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Az én naplóm – A ti híreitek című kiállítás középpontjában Daniela Comani Berlinben élő képzőművész 365 bejegyzést tartalmazó, 1900 és 1999 közötti eseményekre reflektáló, első szám első személyben írt fiktív naplója áll. A háromszor hat méteres műalkotásból nem hiányzik 1956. október 23. említése sem – mondta el Michael Müller-Verweyen, a Goethe Intézet igazgatója.

Hozzáfűzte: Daniela Comani művét a jelentős külföldi lapok, köztük  Süddeutsche Zeitung, a Le Monde és a The New York Times 56-os forradalomról szóló tudósításai, cikkei egészítik ki a kiállításon, amely az eseményeket a 20. századi nemzetközi történelembe beágyazva igyekszik megmutatni.

A műsorban Lénárt András történész, a november 27-ig látogatható kiállítás kurátora elmondta, hogy a tárlat beszámol azokról az 1956. október végi, november eleji dühödt, elkeseredett és rendkívül heves reakciókról, amelyekkel többek között a holland, a francia és a luxemburgi városok lakosai tiltakoztak a forradalom leverése ellen.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó