Sportközpont a gumigyár helyén

2017. január 18. 21:39

A Kerepesi úti egykori gumigyár helyén sport- és kulturális központ jöhet létre.

A Magyar Építők arról ír: felvásárolja az állam az egykori gumigyár Kerepesi úton álló telkét, amin a tervek szerint sport- és kulturális központ valósulhat meg. Az állam legfeljebb 500 millió forintot szánna a felvásárlásra.

A kormányhatározat szerint a telekre a 2019. évi Maccabi Európa Játékok Budapesten történő megrendezése érdekében van szükség, ahol a sportok közül helyet kapna a kosárlabda, bridzs, sakk, judo, karate, squash és röplabda is. A területen 1893-tól 2014-ig gumigyár működött, kezdetben a Magyar Ruggyantaárugyár, majd 1973-tól Taurus Gumiipari Vállalat néven, azt követően pedig a Michelin folytatta ott a gumigyártást. 2014-től azonban végleg megszűnt a gyártás, így az egykori gyárépületek használaton kívül vannak.

A Fiumei úti sírkert, az Aréna pláza és a vasút által határolt terület nagy része be van építve, így a szükségtelen épületek bontására a határozat szerint további 2,266 milliárd forintra van szükség, az ingatlanok kármentesítéséhez pedig további 307,8 millió forintról döntöttek a 2017-es költségvetésből. Összesen tehát a teljes előkészítés költsége eléri a 3 milliárd forintot – írja a Magyar Építők.

(Forrás: Portfolio)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó