Fuzionál a Nemzeti és a Semmelweis Múzeum

2017. február 26. 13:18

2017 februárjától társintézményként működik tovább a Magyar Nemzeti Múzeum és a Semmelweis Múzeum, Könyvtár és Levéltár (SOMKL).

Fuzionál a Nemzeti Múzeum a Semmelweis Múzeummal. A továbbra is országos múzeumként működő Magyar Nemzeti Múzeum–Semmelweis Múzeum Orvostörténeti Könyvtár és Levéltár (MNM-SOMKL) főigazgatója Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum vezetője. A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Könyvtár és Levéltárat dr. Kótyuk Erzsébet irányítja. Helyettesként dr. Magyar László segíti a munkáját.

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár az elmúlt évtizedben a magyar muzeológia és az európai medicinatörténet megkerülhetetlen intézményévé vált. A gyűjtemény kvalitásával és nagyságával, a múzeum vándorkiállításaival, a muzeológusok előadásaikkal, az intézmény programjaival olyan elismeréseket érdemelt ki, mint az Év Múzeuma-díj, az Év Múzeumpedagógiai Programja, a Millenniumi Díj, miközben a Semmelweis-doktrína 2015-ben bekerülhetett az UNESCO Világemlékezet programjába.

A további előrelépéshez szükséges szakmai környezetet 2017 februárjától a Magyar Nemzeti Múzeum teremti meg, amely többek között olyan intézményekkel dolgozik hasonló módon együtt, mint a visegrádi Mátyás Király Múzeum, a sárospataki Rákóczi Múzeum vagy az Esztergomi Vármúzeum.

(Forrás: Magyar Múzeumok Online)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó