Tarlós István közölte, a BKV által a kiviteli tervekre kiírt tendereket részlegesen módosítani kellett egy jogszabályi változás miatt, de ettől még az idén nyáron, júniusban a kivitelezés megindulhat. Megjegyezte azt is, hogy a 3-as metró felújításának támogatása nem került ki az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretei közül.

Tarlós az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról készült jelentésével kapcsolatban elmondta, hogy a beruházás alapszerződései rosszak, kedvezőtlenek és meggondolatlanok voltak. Hangsúlyozta azt is, hogy az ügyben 2010 után semmi sem történt a fővárosban, amely egyáltalán a bűncselekmény közelében lehetne.

A főpolgármester azt mondta, van több olyan kiemelt beruházás, fejlesztés, amely Budapesten minimális esetben sem maradhatna el, nem szenvedhet semmiféle sérelmet. Ezek közül kettő nagy: a 3-as metró felújítása és az árvízvédelem. A kisebbek között említette a Margitsziget fejlesztését, a BKV járműállományának lecserélését, a fürdőfejlesztési programot, a P+R parkolók építését, valamint az útfelújításokat.

(MTI)