Felújítják a Testnevelési Egyetem tömbjeit. A mintegy 40 milliárd forintos beruházás lépéseit a lebonyolítását végző egyetemi beruházási programiroda igazgatójával, Gyetvai Árpáddal járta végig a Magyar Építők.

A lap beszámol arról: a tervek szerint a sportkórház 12 éve félbe hagyott központi épületéből megszületik a TE több mint 16 ezer négyzetméteres új főépülete. A sportkórház területén levő Hauszmann-villák felújításával egy sporttudományi központ jön létre négy laborépülettel, valamint egy helyreállított történeti kerttel és közparkkal 30 ezer négyzetméteren. A TE jelenlegi 30 ezer négyzetméteres területén többszintes sportközpont épül, szinte valamennyi sportágat lefedő sportterekkel.

A Csörsz utcai sporttelep ugyancsak 30 ezer négyzetméteres területe egy multifunkciós sportcsarnokkal, egy atlétikai és egy futballpályával újul meg. Déli pályaudvar üzemi területein a használaton kívüli, jelenlegi rozsdaövezet  területén a nagyközönség számára is nyitott sportpályák és zöld területek jönnek létre – írja a Magyar Építők.

(Forrás: Magyar Építők)