Összekötik az Örsön a HÉV-et és a metrót

2017. szeptember 9. 11:14

Felújítják és kibővítik a gödöllői HÉV-et. Az Örs vezér terén összekötik a metróval és épül egy rákoskeresztúri szárnyvonal is.

A welovebudapest.com a BKK honlapján megjelent fejlesztési terv nyomán bemutatta a gödöllői HÉV felújításának és bővítésének a terveit.

A fejlesztéss során a HÉV vonalon a síneket felújítják. Újragondolnák a megállók kiosztását is, ami még a hetvenes évekből maradt meg, mert azok elhelyezkedés már nem felel meg a mai utasigényeknek. 

Az Örs vezér terén összekötik a 2-es metrót és a gödöllői HÉV-et. A tervezett új Örs vezér tere állomás a Kerepesi út közepén, a jelenlegi gyalogosaluljáró alatt lenne a –2. szinten. 

A HÉV-hez egy új szárnyvonal épül, ami beköti Rákoskeresztúrt. A XVII. kerület területének mindössze 25%-a érhető el a belvárosból háromnegyed órán  belül, míg a szárnyvonal kiépítésével ez az arány 45%-a nőne. 

A projekt előkészítésére kiírt 5 milliárd forint keretösszegű nyílt tendert idén januárban a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. nyerte el – írja a Magyar Építők.

(Forrás: Magyar Építők; We love Budapest; BKK)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


(1) A HÉV vonalakat nemrég passzolták le a MÁV-nak. Most már rájöttek, hogy ez micsoda butaság volt?

(2) Az Örs vezér téren a 2-es metró felújításakor épült egy új végállomási épület. Az akkor most mehet a levesbe.

(3) Még 10 évesek sincsenek a 2-es metró Alstom metrószerelvényei. Most majd átépítik az összeset? Vagy újakat szereznek be?



Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó