Átadták a megújult Európa ligetet

2017. november 29. 21:19

Budavár önkormányzata saját forrásból újította meg a Bécsi kapu melletti parkot.

A Budavári Önkormányzat közleményben közölte: saját forrásból újította meg az évek óta romosan álló Európa ligetet. A Bécsi kapu mellett található park, ami egy remek találkozási pont, ezentúl a kerületi iskoláknak és az itt élőknek ad sportolási lehetőséget.

A munkálatok során a sportpálya teljes felújításon esett át: öntött gumi burkolatot, új focikaput és kosárlabdapalánkot kapott és megújult a kerítés is. Az új megvilágítás mellett elektromos beléptetőrendszerrel szerelték fel sportpályát. A jövőben előzetes regisztráció után, az önkormányzattól kapott kóddal juthatnak be a sportolni vágyók. A pálya mellet egy új, kültéri fittneszpark is létesült evezőpaddal, húzódzkodóval, derék- és csípőformáló, gyalogló és hasizomerősítő gépekkel.

Az önkormányzat arról is beszámolt: új mészkőtáblák kerültek az Európa ligetben található 31 európai főváros fája elé. Ezek jelzik, hogy a növényeket mely város polgármestere ültette el még 1972. szeptember 4-én, a főváros centenáriuma alkalmából rendezett kongresszus idején. A park bejáratánál pedig egy új információs kőtábla jelzi az arra járóknak az Európa liget elnevezést. A Budavári Önkormányzat a hagyományokhoz híven a kőtáblákat és a szobrok környékét grafitivédelemmel látta el.

A 131, 5 millió forintos beruházás költségeit a Budavári Önkormányzat fedezte.

(Forrás: közlemény)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó