Felújítják az egykori Pénzügyminisztériumot

2018. január 9. 14:22

Átalakítják a Mátyás templom melletti egykori pénzügyminisztériumi épületet, az NGM költözik majd a falai közé.

A Tervlap arról ír: modern, felső kategóriás irodaházzá kell átalakítani a Budai Várban, a Szentháromság téren lévő egykori pénzügyminisztériumi épületet, ennek a megtervezésére írt ki közbeszerzést az NGM-TÉR6 Beruházásszervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.

A várbeli épület a jelenleg az V. kerület, József Nádor téren működő Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elhelyezésére szolgál majd. A minisztérium költözésének előkészítésére és tervezési munkáira tavaly másfél milliárd forintot már elkülönített a kormány.

A telket a Budai Várban a Szentháromság tér, a Hess András tér, a Fortuna köz és az Országház utca határolja. Az épület eredetileg Fellner Sándor építész XX. század eleji tervei alapján, a késő gótika jegyeit viselő neogót stílusban épült a szomszédos Mátyás-templomhoz hasonlóan és hasonló méretben. A második világháborúban megsérült, ezt követően azonban egy egyszerűbb, visszabontott homlokzatú épületet építettek újjá. A kormány most "eredeti állapotnak megfelelő helyreállítást" tervez - olvasható a Tervlapon.

Az eredeti állapot visszaállítása a cél kívülről, míg belül A-kategóriás irodává kell átalakítani, reprezentatív terekkel, konferenciateremmel, tárgyalókkal, a dolgozók befogadásához szükséges mennyiségű és minőségű irodai terekkel, könyvtárral, irattárral, és kiszolgáló helyiségekkel.

Az ajánlatok benyújtási időpontja február elseje.

Tavaly három tételben, csaknem 20 milliárd forintot irányzott elő a kormány a Varga Mihály miniszter által vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium budai Várnegyedben történő elhelyezésére.


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó