Az Építészfórum beszámol arról: hatalmas bővülésen ment keresztül a MOME. A művészeti egyetem új, 4 ezer négyzetméteres műterem- és médiaházat kapott. Ezzel kétszer több oktatási helyszínt és háromszor több műhelymunka-területet kaptak a diákok és az oktatók. Megtöbbszöröződött a közösségi tér és a kutatói részleg területe is.

A március 23-ai nyílt napon az épületet bejárhatták a látogatók. A diákok hamarosan használatba vehetik az új épületet. Az új MOME campus a felsőoktatás egyik kiemelt fejlesztése, egyben Magyarország egyik legnagyobb kreatívipari beruházása – írja az Építészfórum.

A szándékok szerint megújuló MOME Campus felhelyezi Magyarországot a dizájn világtérképére.

A magyar kormány 2014-ben döntött a campusfejlesztésről. A beruházás 2014 októberében indult és a hallgatók a 2018/2019-es tanév második szemeszterét már itt kezdhetik. A beruházás teljes költsége nettó 15,3 milliárd forint: 2019-re 30 ezer négyzetméternyi oktatási és kutatási tér épül fel vagy újul meg egy 15 ezer négyzetméteres parkban.  Az egyetem új központi tere a kerület egyik kiemelkedő pihenőparkjaként a nagyközönség számára is nyitva áll majd, a MOME előtti közterületen pedig felújítják a járdákat és a zöldfelületeket, valamint új közterületi parkolók is létesülnek.

A fejlesztés nyomán a döntéshozók szándékai szerint világszínvonalú műhelyek, hangstúdiók, fotóműhelyek, filmstúdiók, tárgyalkotó műhelyek épülnek, létrejön egy mindenki számára látogatható egyetemi könyvtár, a kutatási központ pedig még több saját bevételhez juttatja a MOME-t.