Zöld felületekkel, parkokkal és közösségi terekkel gazdagodik a kerület az Etele út környékén. A közlekedési fejlesztések mellett több mint húszezer négyzetméteren újulnak meg a füves területek, mintegy félezer fát és több mint tízezer cserjét is ültetnek.

Az M4 metróvonal megépítésével, a budai fonódó hálózat kialakításával és az 1-es villamos dél-budai átvezetésével olyan útvonalak érték el a kerületet, amelyek nemcsak az itt élők, de az agglomerációból érkező több százezer ember számára is gyorsabbá és kényelmesebbé teszik a közlekedést. A fejlesztések már évek óta tervezett folytatásaként megkezdődött az 1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig.

A mintegy 1,7 kilométeres, teljes hosszában füvesített új pálya az Etele út középen vezet majd, rákanyarodva a Somogyi útra egészen az Etele térig. A csomópontot a kelenföldi és a dél-pesti városrésszel kapcsolja majd össze a villamos, ami megkönnyíti a belváros felé tartó járatok elérését, csökkentve az átszállások számát és a menetidőt. Jelenleg földmunkákat és közműkiváltási munkálatokat végeznek a beruházás egész területén.

A városrészben kiemelt szerepet kap a zöld felületek megújítása is. A városi növények tisztítják a levegőt, megkötik a port, csökkentik a zajterhelést és jó hatással vannak a komfortérzetre. A villamospálya zöldítésén felül több száz fát és több ezer cserjét ültetnek el. Az Etele park várhatóan augusztus végéig teljesen megújul, díszkutakat és új járófelületeket építenek. A park területén már megkezdődtek a burkolat- és támfalbontási, valamint zöld területi munkálatok. A kétirányú kerékpáros-forgalmat biztosító bicikliút is létesül. Megújul a Tétényi út és Fejér Lipót utca közti park és játszótér, az Etele út északi oldalán a Somogyi út–Bártfai út közötti szakaszon a park, valamint a Tétényi úti elválasztó sáv is.

(Forrás: Újbuda)