Felújítják a zuglói Róheim-villát

2018. november 1. 17:24

A Corvin-lánc testület tulajdonába került a Hermina út 45. szám alatt álló Róheim-villa.

Felújítják a zuglói Róheim-villát, amely három éven belül ismét régi fényében lesz látható.

A Magyar Corvin-lánc Testület főtitkára az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában elmondta: 2016 decemberében döntött a kormány arról, hogy a Corvin-lánc testület tulajdonába kerül a főváros XIV. kerületében a Hermina út 45. szám alatt álló Róheim-villa. 

A testületet a kultúra, a művészet, valamint az emelt szintű politika terén nemzeti érdekeket szolgáló tagok alkotják. A villában irodájuk mellett egy könyvtár, egy rendezvényterem továbbá vendégszobák kialakítását tervezik. Utóbbit abból célból, ha magas szintű állami vendégek érkeznek az országba, ott is megszállhassanak – közölte Klinghammer István.

A főtitkár felidézte: az 1900-ban épült épületet – ahol száz éve meggyilkolták Tisza István egykori miniszterelnököt – a második világháború után az ÁVH használta egy ideig, majd 1991-ig mozgássérült gyerekek iskolaotthona volt. 

Azóta tetőszerkezete beomlott, emiatt évek óta ázik. Emiatt a villa restaurálása sokba fog kerülni – közölte a főtitkár, hozzátéve: becslések szerint csak a ház felújítása 1-1,5 milliárd forintba kerül, és talán ugyanennyibe kerül majd a belső tér rendbe hozása is.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó