Új épületben kap otthont a Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinikája egy meglévő földszinti létesítmény teljeskörű felújításával és átépítésével – írja a Magyar Építők, az uniós közbeszerzési adatok alapján.

A klinika jelenleg Budapest XII. kerületben található Országos Onkológiai Intézet egyik épületében üzemel. Az új orvosi egység kialakítása is az intézet területén történik majd. A projektben átalakításra kerülő létesítményhez egy közel 800 négyzetméter területű, vasbeton szerkezetű bővítményt is hozzáépítenek, ezáltal több mint 1700 négyzetméteresre bővül a klinika.

A tervezett központban helyet kap majd többek között három műtő, köztük egy hibrid műtő, 4 ágyas ébredő és 4 ágyas őrző, egy ECMO centrum (vagyis testen kívüli membrán oxigenátor-centrum), valamint egy rehabilitációs. A kivitelezés magában foglal továbbá sugárvédelmi, orvostechnológiai, belsőépítészeti, kertészeti és tereprendezési munkálatokat is. A Mellkassebészeti Klinika fő profilja onkológiai jellegű, ide tartozik a tüdőrák, valamint a különféle tumorok és daganatok sebészi kezelése.

Nyitókép: az Országos Onkológiai Intézet épülete (Forrás: haziorvosinfo.hu)