Mégis felépül a szuperkórház Újbudán

2020. október 9. 18:00

A tervek szerint 2022 tavaszán indul a szuperkórház, azaz a Dél-budai Centrumkórház építése a XI. kerületben. A kizárólag egyágyas szobákból álló létesítményt várhatóan 2026 elején adják át.

A tervek szerint 2022 tavasszal leteszik az alapkövet, 2026 elején pedig átadják a szuperkórházat – írja a figyelő.hu. A Dél-budai Centrumkórház megvalósításáért felelős miniszterelnöki megbízott, Bedros J. Róbert a portálnak elmondta: a mintegy 1,2 millió lakos ellátásáért 24 órás ügyeleti rendszerrel felelős intézetet a főváros XI. kerületében, Dobogó városrészben alakítják ki.

A beruházás közel 300 milliárd forintba kerül. Ebbe az összegbe beletartozik az orvostechnikai műszerpark beszerzése is, de a közlekedésfejlesztési infrastruktúra kialakítása már nem.

A szuperkórház látványterve (Forrás: teampannon.hu)

Bedros J. Róbert hangsúlyozta, hogy „szuperkórház készül, nem VIP-klinika: az összesen 1200 férőhelyes, kizárólag egyágyas szobákkal és a legkorszerűbb technológiákkal felszerelt intézmény természetesen integrálódik majd a hazai közellátásba”.

A hatalmas létesítmény alapkövét 2022 tavaszán fogják letenni, és 2026 elején tervezik átadni a dél-budai szuperkórházat.

Forrás: figyelo.hu

Nyitókép: A Dél-budai Centrumkórházat 2022 tavaszán kezdik építeni (Forrás: teampannon.hu)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagyon remélem, hogy az ellenzék nem gáncsolja el. Pedig már tett rá kísérletet.


Szerintem több kisebb, de jólfelszerelt kórház -megfelelően szétosztva- jól megközelíthető helyen lenne szükséges inkább.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó