Véglegesítették az új budafoki kosárlabda- és tornacsarnok terveit. A különböző koncepciókról és az azok közötti választásról Herczeg László vezető tervező beszélt a Promontor TV-ben – írja a budafokteteny.hu.

A többfunkciós tornacsarnok rendezvényhelyszínként is működik majd​, látványterv (Fotó: budafokteteny.hu)

A XXII. kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium és a Kolonics György Általános Iskola között épülő 1500 négyzetméter alapterületű tornacsarnok többfunkciós létesítmény lesz; a kosárlabdázás mellett a két iskola testnevelési foglalkozásaira és rendezvényhelyszínként is működhet majd a kerületi lap beszámolója szerint.

Nyáron elkezdődhet az új sportlétesítmény kivitelezése, látványterv​ (Fotó: budafokteteny.hu)

A csarnokba mobil lelátókat terveznek, amelyekkel a megfelelő elforgatással a két edzőpályának helyet adó játéktér 300 fős „arénává” változtatható. Az épületben lesz akadálymentes öltöző, büfé, tornaszertár is. A csarnoképület jól illeszkedik majd a környezetébe, a terep teraszosságát kihasználva az épület egy részét föld alá süllyesztik, a tetején pedig zöldetetőt alakítanak ki.

Az építési engedélyt a tavasz folyamán várják, nyáron elindulhat a kivitelezés, várhatóan 2022 végére készülhet el a csarnok.

Forrás: budafokteteny.hu

Nyitókép: Kosárlabda- és tornacsarnok épül Budafokon, látványterv (Fotó: budafokteteny.hu)