Felújítják a Radnóti Színháznak is helyet adó, Nagymező utcai épület homlokzatát és erkélyét, amelyen pótolják a hiányzó mészkőlapokat is. Az elegáns, hétemeletes épület 1937-ben Mellinger Arthur tervei szerint épült.  

Kicserélik a balesetveszélyes homlokzati elemeket is (Fotó: pestbuda.hu)

A terézvárosi ház homlokzatán a tervező neve és az építés évszáma ma már nehezen olvasható (Forrás: pestbuda.hu)

A bérpalota földszintjén 1938-ban nyílt meg a Cafe Claridge, amelyet a korabeli lapok Budapest új világvárosi kávéházaként emlegettek. A valódi ruskicai márvánnyal kirakott kávéházra modern neonfény került, amelynek világítási próbájára is sokan kíváncsiak voltak 1938 tavaszán. Sajnos fél évvel később a kávéház már csődbe is ment, berendezését elárverezték.

A nyár végére végzik el a legfontosabb felújítási munkálatokat az épület homlokzatán (Fotó: pestbuda.hu)

Néhány évvel később, 1942-től a Vidám Színház várta a látogatókat, majd a háború után, 1945–1949 között itt működött a Pódium Kabaré. Az 1950-es évektől hosszabb-rövidebb ideig különböző színházak működtek az épület földszintjén, majd 1957-ben az Irodalmi Színpad költözött be.

Az 1970-es években felújították a házat, ahová már Radnóti Miklós Színpadként tért vissza az Irodalmi Színpad.  Az intézmény neve 1988 óta Radnóti Miklós Színház, amely immár 50 százalékban tulajdonosa is a társasháznak.

A színház előtt 2009-ben állították fel a névadó szobrát, amely Varga Imre alkotása.

Nyitókép: A Nagymező utca 11. szám alatti épület a felújítás előtt a Google utcaképen