Közösségi teret tervez az önkormányzat az Árasztó úti gát mellé

A cikk angol nyelvű változata: The local council is planning a community space next to the Árasztó Road dam

2021. augusztus 11. 20:00

A XI. kerületi Árasztó úti Duna-parti területet augusztus végétől ideiglenesen új köztérként működne. A helyi önkormányzat és a Város és Folyó egyesület (Valyo) a partszakasz népszerűsítése érdekében piknikasztalokat, napozóágyakat helyezne ki – adta hírül az Újbuda című kerületi újság.

A XI. kerületben a Kondorosi út és a Fibula utca között, közvetlenül a Duna-parton, az Árasztó út mellett fut az Albertfalvi-gát. Az árvízvédelmi területen kerékpárút vezet, a parton sokan szoktak kutyát sétáltatni. A kilátás nem túl idilli: a Duna túlpartján a Csepeli-kikötő ipari létesítményei látszanak, a gát mögötti, XI. kerületi részen pedig szintén ipari létesítmények, telephelyek vannak.

A rossz minőségű Árasztó út alatt a gáton kerékpárút halad  (Forrás: google maps)

A terület látképe északi irányaba, a Kondorosi út felé (Forrás: google maps)

A kerületi önkormányzat, valamint a Város és Folyó egyesület (Valyo) most azon dolgozik, hogy augusztus végétől ideiglenesen új köztér alakulhasson ki a gát melletti területen – írja az Újbuda című kerületi újság. Az elképzelés szerint a parton piknikasztalok, napozóágyak és tűzrakóhelyek várják majd az ide látogatókat. 

Nyitókép: Az Árasztó út melletti Duna-part a XI. kerületben, szemben a Csepel-sziget ipari létesítményei (Forrás: google maps)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó