Újból az Advent Bazilikát választották Európa legjobb karácsonyi vásárának

A cikk angol nyelvű változata: Once again, Advent Basilica was voted the best Christmas market in Europe

2021. december 13. 18:00

A Szent István-bazilika előtt megrendezett Advent Bazilikát 2019 után idén is Európa legjobb karácsonyi vásárának ítélték a látogatók. A voksoláson 163 ország szavazói vettek részt.

Az Advent Bazilika nevű karácsonyi vásár kapta a legtöbb szavazatot a European Best Destinations független utazási portál tíz napig tartó online voksolásán. 163 országból csaknem 25 ezer szavazat érkezett a budapesti rendezvényre – közölte a vásárt szervező cég az MTI-vel.

  A Szent István-bazilika előtt megrendezett vásárt Európa szerte a legjobbnak ítélték a szavazók (Fotó: adventbazilika.hu)   

A verseny végeredményét 163 ország 173 ezer 620 szavazója alakította, legtöbben az Egyesült Királyságból voksoltak. Az Advent Bazilika nem pusztán az összesített szavazáson végzett az élen, de az Angliából és az Egyesült Államokból érkezők körében is az abszolút kedvencnek bizonyult.    

Az Advent Bazilika évek óta az európai élmezőnyben szerepel: 2020-ban a második helyet szerezte meg a szavazáson, 2019-ben pedig az élen végezve, első ízben viselhette a legjobbnak járó címet.     

3D fényfestés a Bazilika homlokzatán (Fotó: adventbazilika.hu)

A január 1-ig látogatható karácsonyi vásárt tizenegyedik alkalommal rendezik meg Budapesten. Az érdeklődőket a Bazilikára vetített 3D fényfestéssel, ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályával, valamint csaknem 100 kézműves és gasztronómiai kiállítóval várják.     

Korcsolyapálya a vásár centrumában (Fotó: adventbazilika.hu)

A látogatók érdekében a rendezők több, a törvényi előírásoknál szigorúbb intézkedést hoztak. A vásár belvárosi gyalogosforgalomtól elzárt részébe kapukon keresztül, védettségi igazolvány ellenőrzése után lehet belépni. A vásári sokadalom fellazítása érdekében további kisebb vásári helyszíneket alakítottak ki, ahol a hely adottságai miatt nem gyűlhet össze tömeg.

Forrás: MTI

Nyitókép: A 2022. január 1-ig látógatható Advent Bazilika tizenegyedik éve várja az érdeklődőket (Nyitókép: adventbazilika.hu)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Es meg mennyivel szebb lehetne ha az ordenare bank epulet vegre eltunne a terrol.


Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval. A Szent István térbe belerondít a szörnyű banképület. Remélem lebontják! Olyan ocsmány épületeket bontottak le, mint például a spenót ház a Széchenyi téren, a Teherelosztó a várban vagy kevésbé zavaró épületet, mint például a Fontana-ház a Váci utcában. Ez a Bazilika melletti épület, talán a legjobban megérdemelné a buldózert.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó