A legnépszerűbb budapesti épület idén az Operaház és a Vajdahunyadvár volt

A cikk angol nyelvű változata: The most popular buildings in Budapest this year were the Opera House and Vajdahunyad Castle

2021. december 15. 19:00

Melyek a legnépszerűbb budapesti épületek? Ezt már a Google is méri. Az idei sorrend az Operaházzal és a Vajdahunyadvárral kezdődik.

A fővárosban 2021-ben a Magyar Állami Operaházra és a Vajdahunyadvárra, valamint a Budapest Parkra kerestek rá a legtöbben a Google Térkép adatai szerint. Népszerű volt a Terror Háza és a Magyar Nemzeti Múzeum is Budapesten – közölte a Google sajtóirodája az MTI-vel. 

Magyarországon a legjobb értékeléssel rendelkező kulturális látnivalók a Centrál Színház, a Müpa, a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház és a Flippermúzeum volt.

A Vigadó 1865-ben felavatott épülete ma is nagyon népszerű  (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Budapesten kívül sokan érdeklődtek a Diósgyőri vár és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed iránt is. Európa-szerte pedig a párizsi Louvre Múzeum és a londoni British Museum volt a leggyakoribb látnivaló a keresésekben – áll a közleményben.

A Vajdahunyad vára is a legkedveltebb budapesti  épületek között volt 2021-ben (Fotó: Faludi Imre/MTI)

Forrás: MTI

Nyitókép: A Magyar Állami Operaház az egyik legnevezetesebb épület a keresők körében  (Fotó: opera.hu)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A Vajdahunyad vára méltatlan állapotban van (az éktelen falfirkákról és a töredezett aszfaltjárdákról nem is beszélve), megérdemelne egy komplex felújítást, sajnos nem tudom, hogy belátható időn belül terveznek-e valamit tenni...

Válaszok:
persona | 2021. december 15. 22:14

Csatlakoznek. Meg a haborus pusztitas kovetkezmenyeit sem korigaltak. Az epuletre abszolut rafer mar egy nagygeneral.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó