Megvannak az első látványtervek – Ilyen lesz a Budapest Airport Aréna

A cikk angol nyelvű változata: We have the first visual plans - This will be the Budapest Airport Arena

Írta: Pestbuda.hu

2021. december 22. 14:00

Nyilvánosak az első látványtervek a Pestszetlőrincen épülő Budapest Airport Arénáról. A beruházás során a régi lőrinci sportcsarnok kibővítésével egy 1000 fő befogadására alkalmas csarnok készül, amely a környező iskolák diákjainak is rendelkezésére áll majd.

A főváros XVIII. kerületében 2019 májusában tették le az új, korszerű sportcsarnok alapkövét. A multifunkciós kézilabdacsarnokot 1000 látogatóra tervezték, ez a befogadóképesség alkalmassá teszi arra, hogy hazai és nemzetközi sporteseményeknek, közösségi és reprezentációs célú rendezvényeknek, konferenciáknak, koncerteknek is helyet adjon.

A lelátó 1000 fő befogadására lesz alkalmas (Fotó: bp18.hu)

A látványterveket ma tette közzé a XVIII. kerület önkormányzata, illetve készítettek képet a jelenlegi állapotáról is.

Mint írják, az aréna az 1977-ben átadott régi lőrinci sportcsarnok helyére épül annak kibővítésével. Így a 2862 négyzetméteres csarnok kétszintes, összesen 4701 négyzetméter alapterületű lesz.  A létesítményt akadálymentes lifttel, lelátóval, közvetítőállásokkal, multifunkcionális edzőteremmel, konferenciateremmel, öltözőkkel, gyúróhelyiséggel, irodákkal, klubszobával, sportszertárakkal, mellékhelyiségekkel és büfével alakítják ki.

Az épület a legújabb környezetvédelmi előírásoknak is eleget tesz, tűzvédelmi szempontból rendkívül biztonságos lesz, miközben a várakozások szerint gazdaságosan és egyszerűen lehet majd üzemeltetni. 

Az aréna a régi sportcsarnok helyére épül annak kibővítésével (Fotó: bp18.hu)

Az Aréna a PLER kézilabdacsapat által elnyert TAO-támogatásból készül, a mintegy 2,1 milliárd forintos beruházás egy jelentős részét a Budapest Airport állta. A beruházást a Városrehabilitáció18 menedzseli.

Forrás: bp18.hu

Nyitókép: A Budapest Airport Aréna nemcsak hazai és nemzetközi sporteseményeknek, de konferenciáknak is helyet ad, valamint a környék gyermekei számára sportolási lehetőséget biztosít (Fotó: bp.18.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó