Nagyon sok kérés érkezett a csepeli lakóktól és civil szervezetektől a helyi önkormányzathoz, hogy folytatódjon a Kis-Duna-part zöldfejlesztése, és hozzák rendbe a Hollandi úti 8. szám alatt található egykori Ifjúsági Tábor helyszínét – írta a tervezett XXI. kerületi fejlesztésről Borbély Lénárd polgármester a kerület Facebook-oldalán.

Az  önkormányzat ezért úgy döntött, hogy közösségi tervezéssel megújítja a szóban forgó tábort, és egy minden igényt kielégítő, vízparti pihenő-, sport- és szabadidőparkot hoz létre. A park jelenleg teljesen elhagyatott, rozsdás bútorok, hiányos, tönkrement burkolatok láthatóak a területén. 

A tavaly átadott Napközis Tábor közelében lévő volt úttörőtábor helyszíne is megújul (Fotó: csepel.hu)

A polgármester hangsúlyozza, olyan szabadidőparkot létesítenek, amire a kerület büszke lehet, és ami mindenben a csepeliek javát szolgálja majd.

Borbély Lénárd emlékeztetett, hogy a családoknak nagyon fontos a tavaly átadott csepeli Napközis Tábor is, hiszen a szülőknek segítséget nyújt nyaranta. Mint ismeretes, a csepeli önkormányzat 2016-ban vásárolta vissza a Hollandi úton található Napközis Tábor Kis-Duna-parti telkét, amely 2007-ben az akkori kerületi vezetéstől egy magáncég birtokába jutott. 

A Kis-Duna-part fejlesztésének részeként újul meg a tábor területe (Forrás: mapio.net)

A tervezett fejlesztésről lakossági fórumot is tartottak a közelmúltban. Ezen számos javaslat elhangzott, kerékpárkölcsönző, erdei tanösvény, kalandpálya kialakítását is felvetették az ötletek sorában a csepeliek. Többen kérték, hogy a helyszín alapvető funkciója továbbra is a tábor legyen. A polgármester elmondta, hogy részben ez is szerepel az önkormányzat tervei között, de emeletes épületeket nem húznak fel a helyszínre. 

Az önkormányzat egy kérdőívet is közzétett, amelynek kitöltésével a csepeliek arra tehetnek javaslatot,  milyen legyen az újjászülető park a Kis-Duna-part mentén, például összekössék-e a területet a Kolonics György sétánnyal. Miután beérkeznek a válaszok, az önkormányzat elkészíti a koncepciótervet, melyet a csepeliek véleményezhetnek.

Forrás: csepel.hu

Nyitókép: A lakossággal együtt terveznének zöldterületet a volt úttörőtábor helyén Csepelen (Fotó: csepel.hu)