Ahogyan az a Magyar Turisztikai Ügynökség mai közleményéből is kiderül, megkezdődött a Bálna komplex rekonstrukciója. A beruházás keretében felújítják a fő- és melléképületeket, szigetelik a héjszerkezetet, illetve már egy több ezer izzóból álló díszkivilágítást is kapott a főváros ikonikus épülete.

A jellegzetes épület új, ledes díszkivilágítást kapott (fotó: mtu.gov.hu)

Jelenleg a beruházás legfontosabb célja az állagmegóvás. Ennek keretében korszerűbb és időtállóbb anyagok felhasználásával már megújult a Bálna szigetelése, illetve kicserélték a sérült üvegelemeket. Az ezzel párhuzamosan elkészült LED-technológiájú új díszkivilágítás ökológiai szempontból fenntarthatóbb, illetve képes dinamikus effektekkel még látványosabban kiemelni Budapest egyik legérdekesebb épületét.

Mindezek mellett az épület földszintjén új vizesblokk létesült, illetve több olyan gépészeti és elektromos átalakítás is elkészült már, amelyek növelik a Bálna komfortszintjét és üzembiztonságát. Továbbá a tervek szerint március végéig befejeződik a mélygarázs korszerűsítése is, amelyben kártyás fizetésre is alkalmas parkolóautomatát helyeznek el, illetve hat gyorstöltőt alakítanak ki az elektromos autók számára – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Nyitókép: Légi felvétel a Bálnáról (mtu.gov.hu)