Új kandeláberek és térkövezés – Így halad a Blaha Lujza tér rekonstrukciója

2022. május 20. 18:00

Már látható, hogy milyen kandeláberek fogják megvilágítani a megújuló Blaha Lujza teret, mivel a 24 új lámpaoszlopból már felállítottak 7 darabot. Emellett folyamatosan rakják le a szakemberek a növénykazetták körüli kiskockaköveket is, amivel párhuzamosan kialakítják a fák kereteit, melyekbe az ősszel fognak elültetni 28 fát.

Már állnak az első új kandeláberek a megújuló Blaha Lujza téren – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján megjelent hírből. A téren egyelőre 7 új lámpaoszlopot állítottak fel, amelyeket a tervek szerint további 17 fog követni, amelyeket majd a tér belsejében terveznek felállítani. Mint írják, az új kandelábereket kifejezetten a Blaha Lujza térre gyártották: az energiatakarékos fényforrásokkal ellátott lámpatesteket úgy szerelték fel az oszlopokra, hogy azok ne a fák lombjait, hanem a teret világítsák majd meg. Továbbá kicserélték újakra a tér széleinél, a szegélyek mentén lévő magasa lámpaoszlopokat is, így az út megvilágítása is korszerűsödött.

Összesen 24 új kandeláber lesz majd a megújult Blaha Lujza téren, amelyből 7 már áll (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)

A BKK híréből az is megtudható, ezzel párhuzamosan a végéhez közelít a téren kialakított nagy növénykazetták fehéres-szürkés látszóbeton-borításának a kialakítása, továbbá a növénykazetták körül a bordó árnyalatú kiskockakövek lerakása is, ami május végére fejeződhet be. Ezek mellett folytatódIk a faültetés előkészítése is, amelyről korábban mi is beszámoltunk. Elkezdték a fák kereteinek kialakítását, amelyekbe az ősszel 28 fát terveznek elültetni. Mint írják, a fákat úgynevezett Stockholm-rendszerrel ültetik el, amelynek lényege, hogy a korábban kialakított mesterséges váztalajba az új fákat faveremráccsal körülvéve ültetik el, a földlabda körüli területet pedig termőtalajjal töltik fel, aminek eredményeképp a fák gyorsabban tudnak nőni.

Forrás: bkk.hu

Nyitókép: Már áll 7 új kandeláber a megújuló Blaha Lujza téren (Fotó: bkk.hu)

Összesen 4 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nem tudom miért kell újfajta, rondábbnál rondább kandelábereket tervezni a budapesti terekre? Énnél csúnyább már csak a Vörösmarty téren van. Miért nem a régi szép kandelábereket gyártják újra?


Annyira szánalmas fidesz zombi az itteni kommentelők 95%-a. Kb. annyi mindenhez a viszonyuk, hogy ha valami a fideszhez köthető, akkor az csodálatos, gyönyörű és ízléses(még a középkori Disneyland stílusú giccsek is), ha valami az ellenzékhez köthető, akkor az borzasztó, ésszerűtlen, drága, ízléstelen, hazaáruló..stb.
Amikor egy fideszes vezetésű projektben raknak ki más kandelábereket vagy akármit, mint máshol, akkor azt ajnározzák. SZÁ-NAL-MAS!!!

Válaszok:
Sándor | 2022. május 23. 13:16

Kedves ébrenjáró!
Szerintem jobb lenne, ha megmaradna a valóban érdemi hozzászólásoknál a budapesti témákban. Felesleges politikai nyilatkozatokat tennie!


Ami ronda az ronda. A két műhelylámpára hasonlító póznára rakott világítótest nem illik semmilyen városképbe. Ez egy gyár udvarán még elmegy, köztéren nem.
Amúgy a szépség független a Fidesztől, de Karácsony nem esztétikát tanult, és a tanácsadói sem értenek a pénzköltésen kívül máshoz.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó