Befejeződött a Lánchíd aszfaltozása – Indul a próbaterhelés

A cikk angol nyelvű változata: The asphalting of the Chain Bridge has been completed - the load testing can be started

2022. november 9. 21:00

Egyetlen nap alatt, november 9-én, szerdán elkészült a felújítás alatt álló Lánchíd aszfaltozása. Az útpálya szegélyének bevonatrendszerét még ezt követően alakítják ki, s az útburkolati jelek felfestése is hátravan. A Lánchíd próbaterhelése november 12-én, szombaton lesz, 24 darab 20 tonnás teherautó érkezik a helyszínre.

November 9-én, szerdán a kivitelező szakemberei elvégezték a Lánchíd aszfaltozását. Egyetlen nap alatt felkerült a hídfők közötti, mintegy 2400 négyzetméternyi területű útpályára a legfelső, úgynevezett kopóréteget jelentő hengerelt aszfalt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az útpálya szélét borító öntött aszfaltcsíkok, valamint a szegélyek bevonatrendszerének kialakítására, továbbá az útburkolati jelek felfestésére ezután kerül sor. A járdákon és az aluljárókon még jövőre is dolgoznak majd a szakemberek. A következő hetekben a csatlakozó részeken folytatódik a munka, elkezdik például a Clark Ádám tér helyreállítását, és az eredeti, nagy körforgalom visszaépítését – számol be a részletekről a BKK.

Lánchíd aszfaltozása.

Közölték azt is, hogy november 12-én, szombaton lesz az átkelő próbaterhelése, amelyben 24 darab 20 tonnás teherautó vesz részt; a próbaterhelés idejére ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt.

A Budapesti Közlekedési Központ beszámolójából az is kiderül, hogy a próbaterhelést követő hetekben elbontják az elkészült útpályáról a pilonok ideiglenes állványzatát, folytatják a közvilágítás kiépítését, és elkezdik az új kandeláberek kihelyezését.

A kivitelezés többek között a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik, így az érintett területek továbbra is munkaterületnek számítanak, és kordonnal zárják le őket.

A BKK tájékoztatása szerint a Lánchíd felújítási munkái 2023 őszéig tartanak.

Forrás: BKK

Nyitókép: Elkészült a Lánchíd aszfaltozása


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó