Felavatták és megáldották a megújult Tamariska Cserkészházat advent első vasárnapján. Az ünnepélyes átadáson a tiszteletadás jeléül felvonták a nemzeti színű zászlót – írja a csepel.hu.

A csepeli Tamariska-domb 2010 előtt elhanyagolt, romos terület volt, amelyet az új önkormányzat rendbe tett. Az egykori gázcseretelep helyén 2019-ben megépítették a kétszáz négyzetméteres cserkészházat a XXI. kerület, Damjanich János u. 41. szám alatt. A csepeli cserkészek 2019-ben használatba vették az új épületet, amelyet idén februárban tűzeset ért, leégett a terasz és a tetőszerkezet.

A Tamariska Cserkészház 2019-ben, még a tűzeset előtt (Fotó: csepel.hu)

A cikk beszámol arról is, hogy az átadáson Borbély Lénárd polgármester, aki maga is cserkész volt gyermekkorában, a leégett terasz és a tetőszerkezet újjáépítéséért köszönetet mondott a Csepeli Városgazda munkatársainak. „Főleg ebben az időszakban még inkább fontos, hogy legyenek értékalapú közösségeink” – hangsúlyozta.

Ezt követően a Csepeli Lelkészi Kör képviseletében Kispál György és Kertész Péter plébánosok, Temesvári Imre lelkipásztor és Mosolygó Dénes parókus megáldották a felújított cserkészházat. Az épületet körbejárták, meghintették szenteltvízzel, és az ajtókra felírták a három király monogramját – olvasható a csepel.hu-n.

Az épület ajtójára felírták a három király monogramját (Fotó: csepel.hu)

A Tamariska Cserkészház átadása 2022. november 27-én (Fotó: csepel.hu)

Az átadás végén György atya megköszönte az újraépítést a polgármesternek és az építőknek. Mint mondta: mától újra természetközeli helyen folytathatják a csepeli cserkészet hagyományainak ápolását.

Forrás: csepel.hu

Nyitókép: Átadták az újjáépült Tamariska Cserkészházat Csepelen (Fotó: csepel.hu)