Novellarendelés, buszmegállómese, parafakiállítás, csemperehabilitáció, designaukció, kiskert-örökbefogadás – csak néhány programelem a Bartók Béla Boulevard összművészeti fesztiváljából, melynek idén Portugália a vendége.

A Bartók Béla Boulevard (BBB) ad otthont az Eleven Tavasz kulturális és design fesztiválnak. A szervezők célja az, hogy a mai kornak megfelelően újraélesszék és felpezsdítsék a környék kulturális és társasági életét, ahol annak idején Lechner Ödön, Csontváry Kosztka Tivadar, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, illetve Csonka János és Zipernowsky Károly is alkotott.

A Bartók mára Budapest egyetlen tematikus kulturális főutcájává vált. A májusi rendezvény Portugália kultúráját(zene, film, irodalom, kortárs építészet, csempeművészet) és konyhaművészetét(tradicionális ételek, borvacsora, borkóstoló) igyekszik bemutatni.

Az esemény hazai és nemzetközileg elismert képző-, és iparművészeknek teremt lehetőséget, hogy bemutassák innovatív és kreatív alkotásaikat, melyek zöme a vásár alkalmával megvásárolható. A hétvége kiemelkedő eseménye a legkiválóbb egyedi alkotások aukciója. Az aukción befolyt összeg jótékony célra, a szintén a kerületben működő Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők, amely segítséget nyújt a központ épületének felújításában és modernizációjában.

A hétvége egyik központi témája az újrahasznosítás és a környezettudatosság lesz, a téma kapcsán több előadáson és workshopon is részt vehetnek az érdeklődők.

Az esemény Facebook-oldala.

Időpont: 2016. május 6. és 8. között

Helyszín: Bartók Béla út

Fővédnök: Portugál Nagykövetség

Szakmai fővédnök: Budapest Főváros Önkormányzata