A BAW központi gondolata az egész képzőművészeti szcénát egy eseménysorozattal bemutatni, a résztvevő intézmények ezért hat napon át egyetlen karszalaggal látogathatók - mondta el a fesztivál pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Bérczi Linda, a BAW igazgatója.

Molnár Tímea kommunikációs vezető hozzátette: a Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködésben megrendezett BAW során klasszikus és kortárs kiállítások, nagy és kisebb múzeumok, új és régóta működő galériák egyaránt várják az érdeklődőket, akik számos tematikus túrán, műterem-látogatáson, épületbejáráson és egyéb egyedi programon is részt vehetnek.

A szervezők elmondása szerint olyan intézmények csatlakoztak, mint a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), a Ludwig Múzeum, az Óbudai Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Budapesti Olasz Kultúrintézet vagy a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum.

Az MNG Georg Baselitz-kiállítással várja a látogatókat, a Kiscelli Múzeumban Nádler István-tárlat nyílik, a Kassák Múzeumban Szemző Tibor munkái láthatók, az Iparművészeti Múzeumban pedig tart még majd a Breuer Marcell-kiállítás.

A Godot Galériában Bukta Imre, a Virág Judit Galériában Radák Eszter, az A.P.A. Galériában Verebics Ágnes, a Várfok Galériában Szirtes János állít ki a fesztivál idején.

A BAW utolsó napján tartják meg a Nyitott Műtermek Délutánját, amely öt-hat műteremházba viszi el az érdeklődőket, de lesznek tematikus galériatúrák, óbudai művészeti séta, köztéri szoborséta, kerékpáros művészeti túra, és idén az M4-es metró vonalán építészeti-művészettörténeti túra is szerepel a kínálatban.

A BAW részletes programja a folymatosan frissülő honlapon érhető el.

(MTI)