Nemzetközi díjat kapott az Evangélikus Múzeum

2017. június 16. 13:14

Az International Counsil of Museums (ICOM) a Deák téri evangélikus múzeumnak ítélte idén a fődíjat.

Három díjat adományozott az Evangélikus Országos Múzeumnak idei gyűlésén az International Counsil of Museums (ICOM) múzeumi filmekkel és digitális alkalmazásokkal foglalkozó szakbizottsága – közölte az Evangélikus Információs Szolgálat csütörtökön az MTI-vel. 

A múzeumokat és közgyűjteményeket tömörítő nemzetközi szakmai szervezet szakbizottsága a budapesti, Deák téri evangélikus múzeumnak ítélte idén a fődíjat, emellett ezüstéremmel tüntette ki a múzeum állandó kiállításán látható, virtuális templomot bemutató alkalmazást, a múzeum egyéb digitális tartalmait pedig különdíjjal jutalmazták – írták.

A felújított Evangélikus Országos Múzeumot és a benne kialakított Luther öröksége című, számos digitális alkalmazást felvonultató állandó kiállítást tavaly novemberben adták át.

Az elismerést Harmati Béla László, a múzeum igazgatója vette át, aki elmondta, hogy összesen 10 országból, 34 pályázat érkezett a megmérettetésre, ahol a legjobb új múzeumi prezentációs megoldásokat és innovatív digitális tartalmakat értékelték. Mások mellett olyan jelentős intézmények is pályáztak idén, mint a moszkvai Tretyakov Képtár, illetve a Brazil Nemzeti Bank gyűjteménye – olvasható a közleményben.

Hozzátette: a rangos nemzetközi mezőnyben egyébként a magyarok általában jól szerepeltek, ugyanis díjat nyert még a Magyarországi Református Egyház Bibliamúzeuma, a Csornai Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeuma is.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó