Felújítják a Szent János Kórház nővérszállóját

2017. július 18. 9:20

Fejlesztik a lakószobákat, a társalgókat, a vizesblokkokat, emellett új elektromos és fűtési rendszert is kiépítenek, és jut forrás az energetikai korszerűsítésre is.

A Magyar Építők az MTI nyomán beszámol arról: felújítják a budapesti Szent János Kórház nővérszállóját. Az összesen 486,5 millió forintos fejlesztés keretében teljesen megújulnak a Szent János Kórház nővérszállójának belső terei. Fejlesztik a lakószobákat, a társalgókat, a vizesblokkokat, emellett új elektromos és fűtési rendszert is kiépítenek, és jut forrás az energetikai korszerűsítésre is.

A beruházást bejelentő sajtótájékoztatón a nemzetgazdasági miniszter elmondta, Budapesten a most tárgyalt projekt mellett egészségügyi fejlesztések sorozata indul meg. „Az Egészséges Budapest Program keretében a Pest megyei és a fővárosi egészségügyi ellátás fejlesztésére kiemelt figyelem jut” – fogalmazott Varga Mihály. Beszédéből kiderült, 2017-ben már 40 milliárd forintot fordítanak eszközfejlesztésre és infrastrukturális beruházásokra.

A kormány eddig megtett intézkedéseiről szólva a tárcavezető elmondta, az ápolók, szakorvosok, szakgyógyszerészek béremelésére korábban 300 milliárd forintot fordítottak, 2016 szeptemberétől 2017 végéig pedig újabb 100 milliárdot fordítanak. „Az ápolók alapbére pedig 2019-re átlagosan 65 százalékkal lesz magasabb” – mutatott rá Varga Mihály.

A politikus a Szent János Kórház ellátási körzetéhez tartozó II. kerület országgyűlési képviselőjeként külön köszönetét fejezte ki azon helyi lakosoknak és lokálpatriótáknak, akik az intézmény megújítását kezdeményezték.

(MTI)

 


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó