Díjat kapott Budapest 11. kerülete és Kazincbarcika városa az EU URBACT integrált városfejlesztési programjának fesztiválján az észtországi Tallinnban. Európai szinten összesen 97 város nyerte el a „Good Practice City” (vagyis szó szerint: „Jó Gyakorlat Város”) elismerést.

Újbuda a Budapest100 projekttel került be a kiválasztott városok közé, amelyet a 11. kerületben működő Kortárs Építészeti Központ szervez. A program keretében lakó- és középületek sora nyílik meg minden évben a látogatók előtt, akik önkéntes, önszerveződő módon létrejövő kiállításokon, koncerteken, épülettörténeti sétákon és más kulturális programokon is részt vehetnek. 

A Budapest100 hatásaként számos lakóépületben olyan önszerveződő közösségi akciók is létrejöttek, amelyek kisebb felújításokat, építészeti átalakításokat is keresztül tudtak vinni. Az elnyert díjak és elismerések is azt igazolják, hogy az elmúlt hat évben a Budapest100 hatékonyan szolgálta a közösségfejlesztést városszerte. A programra – amely eddig 560 épület kapuját nyitotta meg 114 ezer látogató előtt, 1400 önkéntes közreműködésével – a turisták is felfigyeltek – írja a Tervlap.

(Forrás: Tervlap)