A Tervlap arról ír: a tervek szerint a diákok a 2019/2020-as tanévben vehetik majd birtokba a Gyermekek Háza új, mintegy 4500 négyzetméter alapterületű épületét – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője. A kormány 3,6 milliárd forintot biztosít a II. kerületi Völgy utcában található, tíz éve üresen álló épület felújítására és átalakítására.

A Gyermekek Háza volt az országban az első önkormányzati fenntartású alternatív iskola. A Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program 1991 óta működik évfolyamonként egy-egy osztállyal a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium egyik épületszárnyában.

A Völgy utca 20-22. szám alatt található épületet 1974-ben adták át, akkor a SZOT Munkavédelmi Tudományos Kutató Intézete kezdte meg itt működését, az épület 2008 óta üresen áll. Az ingatlanon jelenleg a csak egy szinten összekapcsolt, két markáns tömegből álló épület, valamint egy teljesen különálló, könnyűszerkezetes faház található.