Háromszorosára bővül a pesterzsébet jódos-sós fürdő

2018. február 21. 16:26

Decemberben már meg is nyitja kapuit a fedett gyógy- és élményfürdő részleg.

A VG nyomán a Tervlap arról ír: hárommilliárd forintból újul meg a pesterzsébeti jódos-sós fürdő, amelynek a Duna sétánnyal is lesz majd kapcsolata.

Az egykor jódos-sós vizéről híres fürdőt 13 éve zárták be, újranyitását és bővítését már 2014 óta tervezik. Most elkezdődtek a kivitelezési munkálatok a 3,1 milliárd forintból megújuló intézmény területén.

A Tervlap szerint decemberben már meg is nyitja kapuit a fedett gyógy- és élményfürdő részleg, a kültéri medencéket a 2019-es szezonra fejezik be. A teljes körű felújítás és bővítés keretében a régi fürdőépület területének több mint háromszorosára fog bővülni. A fürdő fontos eleme, a jódos-sós víz a fejlesztésben a gyógyszolgáltatások erősítése révén hangsúlyos szerepet kap majd, szakorvosi és szakasszisztenciai jelenlétettel kiegészítve.

Az épület török kort idéző kupolaterét megőrzik. A strandon helyet kap majd egy 25 méteres úszómedence, egy gyermekmedence és egy hullámmedence is. A Duna felé is megnyitják a fürdőt, akár közvetlen megközelítési lehetőséget teremtve. A strand területére tervezett büfék közül a Duna-sétányra is nyílik majd néhány. A fürdő területén belül száz férőhelyes parkolót alakítanak ki, a fürdő környezetében tervezett további változtatásokról, például újabb száz parkolóhelyről még folynak az egyeztetések a helyi önkormányzattal. A fejlesztés eredményként egy egész évben nyitva tartó meleg vizes fürdővel bővül Budapest kínálata – írja a lap.


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó