A zeneszerző életét bemutató filmek várják az érdeklődőket a Beethoven Filmnapokon keddtől vasárnapig a Tabán Moziban, a Beethoven Budán Fesztivál programsorozat részeként.

A program ingyenes, jegyeket a Tabán Mozi jegypénztárában lehet igényelni. A vetítések hétköznap 18 órakor, hétvégén pedig 10.30-kor kezdődnek. A filmnapok célja, hogy Beethoven zenéje mellett a közönség a zeneszerző életét is megismerje. 

A nyitónapon a Beethoven árnyékában című életrajzi dráma, szerdán az Eroica című filmdráma látható. Nagy zeneszerzők: Beethoven nyomában címmel koncert-dokumentumfilmet vetítenek csütörtökön, másnap a Halhatatlan kedves című romantikus dráma, a hétvégén családi vígjáték szórakoztatja a közönséget – olvasható a fesztivál honlapján.

A Beethoven Budán Fesztivál tíz koncerttel és házimuzsikálással várja a közönséget május 1. és 7. között. A hangversenyeknek idén a Budavári Önkormányzat Városháza, a Zenetudományi Intézet, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a MOM Kulturális Központ ad otthont. A nyitóhangversenyen a Krisztinavárosi Plébániatemplomban a Purcell Kórus és az Orfeo zenekar a C-dúr misét adja elő, a fesztiválon fellép mások mellett az Oláh Kálmán Trió és a Budafoki Dohnányi Zenekarral Hollerung Gábor vezényletével, a Jazzical Trio, valamint a Sárik Péter Trió a BTA Szimfonikusok Vonószenekarával.

(MTI)