A szemfülesebbek már észrevehették, hogy milyen sok daru szorgoskodik Dél-Budán. Ez nem is csoda, hiszen épül Újbuda új városnegyede, a BudaPart, ahol lakóházak, irodaházak, szolgáltatások, illetve pihenési terület is lesz a Kopaszi-gátnál. 

Tavaly júniusban volt az alapkőletétele a BudaPart Gate nevet viselő irodaháznak, amely azért kapta ezt a nevet, mert ezt az épületet szánjak az új városrész kapujának, szemközt a MOL szintén épülő campusának tornyával. A BudaPart Gate irodaházat a tervek szerint magas műszaki minőség, rugalmas irodaterek és markáns megjelenés fogja jellemezni. 

Még be sem fejezték a BudaPart Gate-et, de májusban már elrajtoltak a BudaPart Otthonok „A” és „C” lakóépületei, nemrég pedig a „B” és a „D” is elkezdődött. Persze nem csak a BudaPart Gate lesz az egyetlen irodaház. A BudaPart City nevet viselő irodaház építési engedélyeinek megszerzése már folyamatban van, és a kivitelezők reménye szerint jövőre már meg is kezdődhetnek a munkálatok. A két irodaház irodafunkcióra alkalmas területe nagyjából 300 ezer négyzetméter lesz. Ehhez a hatalmas fejlesztéshez szükséges átszervezni az infrastruktúrát, a közlekedést.

A tervek alapján a budai villamoshálózatban létrehoznak egy újabb fonódó szakaszt Dél-Budán. A villamos a Szent Gellért téren ágazna el, majd a Műegyetem rakparton és a Dombóvári úton menne tovább. Az új fonódó villamoshálózattal azt szeretnék elérni, hogy az új városnegyed összeköttetésbe kerüljön Észak-Budával, valamint a metróhálózaton keresztül a belvárossal is.