Tesztelték a négyes metrón a kerékpárszállítást

2018. július 23. 16:04

Először tesztelték a kerékpárok szállításának lehetőségét a metróhálózaton.

A budapesti metróhálózaton először tesztelte kerékpárok szállításának lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV, a próbaüzemet hét végén tartották a 4-es metró szerelvényein.

Szombaton és vasárnap 7 órától 21 óráig próbaüzem jelleggel, szabályozott körülmények között tesztelték a kerékpárszállítás lehetőségét. Ez idő alatt bárki szállíthatott biciklit a 4-es metróvonalon a más BKV-járműveken már megszokott kerékpárbérlet vagy jegy ellenében.

A próbaüzemet az teszi lehetővé, hogy a 4-es metróvonal összes állomásán van olyan lift, amely alkalmas kerékpárok szállítására is. A metrószerelvényeken a kijelölt helyen legfeljebb két kerékpár szállítható, és biztonsági övvel rögzíteni kell. Erre a szerelvény jelzéssel ellátott nyolcadik ajtajánál, a második kocsiban, a peronnal szemközt, a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára kijelölt helyen van lehetőség. A BKK ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kerekesszékkel és a babakocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek.

A BKV járatok közül jelenleg a fogaskerekűn, a 65-ös, a 165-ös és a 212-es autóbuszon, a 77-es trolibuszon, az 56-os, az 59-es és a 61-es villamoson, továbbá a dunai hajókon (D11, 12) és kompon (D14) lehet kerékpárt szállítani.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó