A Tervlap arról ír: megjelent a XII. kerület hirdetménye a Városmajori Szabadtéri Színpad kulturális szolgáltató létesítmény kialakításának városépítészeti és építészeti ötletpályázatáról.

Az ötletpályázat célja, hogy az eredeti épületet kinövő intézmény méltó új keretek közé kerüljön. A pályázat célja olyan ötletek, javaslatok összegyűjtése, amelyek alapjai lehetnek a szabadtéri színpad jövőbeli konkrét tervezési koncepciójának és programjának, amellyel a színházi kulturális tevékenységet hírnevéhez méltó környezetben és megfelelő infrastrukturális ellátottsággal, kényelmesen tudja biztosítani a jövőben is a vendégek, résztvevők számára.

A cél egy építészetileg és tájépítészetileg összefogott, a szabadtérben való előadás élményét biztosítani tudó, gazdaságosan és akár többcélúan üzemeltethető létesítmény megvalósítása, valamint a történelmi jelentőségű, nagy ökológiai és rekreációs értéket képviselő Városmajori Park történeti és zöldfelületi értékeinek, a park léptékének kiemelt figyelembe vétele, a zöldfelületek megóvása mellett.

Az önkormányzat szerint a jelenlegi épület bővítésével és átalakításával vagy új épület elhelyezésével tájépítészetileg is összefogott, egységes építészeti megfogalmazásban szükséges rendezni a meglévő állapotot.

A pályaművek beérkezésének határideje: 2019. március 5-e. A beérkezett pályaművek díjazására és megvételére 8 millió forint áll rendelkezésre.

A pályázati kiírás és mellékletei elérhetőek innen.