A VEKE hírt adott róla, hogy a kínaiak lemásolták a Szabadság hidat (is). Villamossal együtt, természetesen. Az egyik legnagyobb kínai telekomcég, a Huawei új kutatási központot épít Tongkuan városban (Ox Horn Campus), ahol a 9 négyzetkilométeres területen 25 ezren fognak dolgozni, összesen 12 városrészben, melyek közül eddig 8 készült el.

Minden egyes városrész valamelyik régi európai egyetemi várost mintázza, Granadától Párizson és Veronán át Český Krumlov-ig (Heidelberg, Oxford, Bruges, Luxembourg, Prága, Bologna). Budapestről a Szabadság hidat másolták le (a CNBC szerzője a Google Translate segítségével fordított, így nem a hivatalosan használt Liberty Bridge elnevezést írta a cikkbe, hanem Freedom Brigde-nek hívja). Villamos is átmegy a városrészeken, amely az óriási területen belül szállítja a dolgozókat egyik városkából a másikba. 22 percig tart vele egy kör. A vasúti infrastruktúrát Svájcból másolták.

A CNBC újságíróit a nyitás előtt beengedték a központba, náluk jelent meg először a hír, további fotók a CNBC weboldalán tekinthetők meg.