A tegnap megjelent közbeszerzési hirdetmény szerint az Archibona Kft. fogja kivitelezni a Hegyvidék területén lévő négy projejktet. Ezek közül három az Eötvös út 48–50. szám alatt megvalósuló Normafa kapujához kapcsolódik. A kivitelezés nettó értéke 2,67 milliárd forint.

A fogadóközpont céljaira felújítják a területen található, több mint százéves, helyi védettséget élvező szecessziós nyaralóvillát, emellett egy új, a tájba illő kiszolgálóépületet alakítanak ki. A villa átalakításánál fontos szempont, hogy az épület megőrizze korhű arculatát. 

A régi villaépület az Eötvös úton (Forrás: normafapark.hu)

A tervek szerint a megújítandó villában lesz az információs központ, ahol helyet kap a környék múltját és természeti értékeit bemutató interaktív kiállítótér, továbbá kávézó, és az üzemeltetéshez kapcsolódó irodák.

Az új, tájba illő faburkolatú épületben lesznek a látogatók által igényelt különféle szolgáltatóegységek és az egyéb üzemi funkciók.

A látogatóközpont látványterve (Forrás: Hegyvidék Önkormányzata)

A népszerű kirándulóhely környékének rendbetételéhez kapcsolódóan az egykori Hotel Olimpia lepusztult épületét már elbonttatta az önkormányzat. A szálloda helyén park létesül, valamint a hegygerinc forgalommentesítése érdekében kiépítik az Eötvös út új szakaszát.

Nyitókép: A látogató- és információsközpont látványterve (Forrás: Hegyvidék Önkormányzata)

Források: normafapark.hu, Közbeszerzési Hatóság