A XIII. kerületi Lehel téren található Árpád-házi Szent Margit-templom előtti terület új neve Szent Margit tér lett. A közterület új elnevezéséről a Fővárosi Közgyűlés döntött május 29-én. A névváltoztatás nem vonatkozik az egész Lehel térre, csak egy részére.

Parkot alakítanak ki a Lehel téri templom előtti területen (Fotó: pestbuda.hu)

A Fővárosi Kertészet Nonprofit Zrt. honlapján tavasszal írtak arról, hogy megújul a Lehel téri templom előtti zöldfelület. A Váci út és Lehel út által határolt négyszögletű részen olyan területet alakítanak ki, amely rendezvényhelyszínnek is alkalmas lesz.

A vízarchitektúrát, a padokat már elhelyezték, a füvesítés folyamatban van (Fotó: pestbuda.hu)

A tervek szerint a gyepfelületekre nemcsak fűféléket, de szárazságtűrő, alacsony évelő növények keverékét ültetik, ez ellenállóbbá teszi a területet a szárazság ellen, és a szokványos zöld gyep helyett évelő virágokkal vegyes rétként funkcionálhat. Az autóparkolókat a tér két oldalára helyezik. A járdákat is meghosszabbítják, így könnyebb lesz megközelíteni az aluljárókat. Ezek kialakítása folyamatban van.

Ha arra sétálunk, láthatjuk, hogy elkészültek az új padok, a csobogó, és az új füvet is locsolják. Növényeket is ültettek, de a terület még körbe van kerítve. Az átadás a nyár folyamán lesz.

Nyitókép: A Lehel téri templom előtti terület új neve Szent Margit tér. A négyszögletű kis park nyáron megújul (Fotó: pestbuda.hu)