Ilyen lesz a megújult budai Várnegyed

2019. augusztus 30. 8:30

Különleges nézőpontból csodálhatjuk meg a budai Várat ebben a videóban, amely bemutatja a megújult Várnegyedet.

A Nemzeti Hauszmann Program keretében tíz programelem van folyamatban, ezeknek egy része már befejeződött, a többi rekonstrukció pedig jelenleg zajlik. Elkészült a karmelita épületegyüttes felújítása, a Csikós udvar fejlesztései közül befejeződött a Lovarda és a Főőrség épületének rekonstrukciója, valamint a kettőt összekötő Stöckl lépcső visszaépítése.

A videót nézve képzeletbeli utazást tehetünk a budai Várban. A Buzogánytorony felől közelítjük meg a Várat, a déli várfal tetején sétálva eljutunk a palotához. A Savoyai téren át a Habsburg-kapuhoz érünk, ahol lovas huszárokkal találkozunk, majd bepillantunk a Királyi Lovardába.

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=6C4khVjqimM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0C6cPeNWfYZ4zPXiMSejKnPVvJ3_Z8vDu95Y3Y1LaQ6DmNp4Y30t5Hs6g

Nyitókép: A megújult budai Várnegyed látványterve (Forrás: https://nemzetihauszmannprogram.hu)

Összesen 3 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Majd ha képes lesz a Nemzeti Hauszmann Terv egy folyamatosan nézhető, élvezhető videót összeállítani, elhiszem, hogy képesek valamire, addig parasztvakítás az egész.


Nagyon-nagyon gagyi! Ráadásul nem is azt mutatja, hogy milyen LESZ a várnegyed, hanem most milyen - ráadásul valamilyen rendezvény (szintén gagyi) pavilonjaival elcsúfítva.


Nem ajándék kell, hanem egy szép, hosszantartó közös munka ahhoz, hogy a Vár Budapest kultúrális ékköve legyen. Nincs ott helye államigazgatásnak, pökhendi miniszterelnöknek, királynak, kormányzónak ! Se belügyérnek, se pénzügyérnek, Azok minden térképről lelógnak amúgy is. A hegy belseje meg legyen nyilvános érdekesség, semmi autóparkoló meg titkos bunker. Ezeknek az ideje lejárt ! A fő, mindent csak konszenzussal, nyilvánosan - ne építsen senki soha nem létezett klasszikus lépcsőket, haszontalan lovardákat, mélybarlangi welness bordélyházat - semmit !Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó