A máriaremetei Gyarmati Dezső Uszoda október 1-jén megnyitja kapuit a nagyközönség előtt – olvasható az uszoda honlapján. 

A II. kerület önkormányzat beruházásában épült meg a Máriaremetei úton az uszoda. A kerület számára óriási jelentőségű az új létesítmény, amely lehetőséget nyújt az aktív pihenésre a lakosság számára is, valamint a kényelmesebb, költséghatékonyabb iskolai úszásra és az úszás- és vízilabda-oktatásra – írja a masodikkerulet.hu

A tanmedence elsősorban az iskolásokat szolgálja (Fotó: masodikkerulet.hu)

Az uszoda létesítményvezetője, Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, az úszásoktatás vezetője Risztov Éva olimpiai úszóbajnok, a vízilabda-oktatás vezetője pedig Kovács István vízilabdaedző.

A belső, fedett térben kialakítottak egy 50x25 méteres nagymedencét, amelynek keresztirányú megosztásával és elválasztásával kialakítható két 25x25 méteres vízfelület, ezek egy időben tudják szolgálni a lakossági úszásigényeket és a vízilabdautánpótlás-edzések megtartását. A létesítményen belül büfé és fitneszterem is működik majd.

A kültéri, téliesíthető, 33x20-as medence nyáron strandként üzemelhet, emellett szintén alkalmas vízilabda-mérkőzések lejátszására. Kialakítottak még egy 20x10 méteres tanmedencét is, amelyben délelőttönként a környék iskoláiból érkező gyerekek úszásoktatása zajlik majd.

A kültéri medence nyáron strandként üzemel (Fotó: masodikkerulet.hu)

Az óvodai és iskolai úszás mellett – amit a tanintézmények szerveznek – lehetőség nyílik délutáni tanfolyamok látogatására úszás és vízilabda sportágban. 

A tanfolyamok szakszerű előkészítése és az uszoda működésének biztonsága érdekében az érintettek türelmét kérik a Gyarmati Dezső Uszoda megnyitásáig. Az aktuális hírek, az uszoda nyitvatartási ideje és az árlista elérhető az uszoda új honlapján. 

Nyitókép: A Gyarmati Dezső Uszoda nagymedencéje (Fotó: masodikkerulet.hu)