Felújítják a 3-as metró középső szakaszát

2019. november 29. 14:00

Tavasszal kezdődik a rekonstrukció az Arany János utca és a Ferenciek tere megállóhelyeken, nyáron pedig folytatódik a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon. A teljes felújítás 2022-ben készül el.

Elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszán lévő megállók felújítása, miután szerdán aláírták az erről szóló szerződést – írja az MTI. A közlemény szerint a szerződés nettó értéke 90,9 milliárd forint, a kivitelező a Swietelsky Építő Korlátolt Felelősségű Társaság lesz, és a teljesítési határidő 2022 vége. 

A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítása az utolsó ütemben, 2022-ben fog megvalósulni (Fotó: wikipedia.hu)

A középső vonalszakasz rekonstrukciója már a déli szakasz átadása előtt elkezdődik. A tervek szerint 2020 márciusától az Arany János utca és a Ferenciek tere, 2020 júliusától pedig a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elindul a korszerűsítés. Az említett megállóhelyeken – az utastérben zajló munkálatok idején – a metrószerelvények megállás nélkül haladnak át.    

A Nyugati pályaudvar és a Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz teljes lezárása a déli szakasz forgalomba helyezése után, 2020 végén várható. A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítása az utolsó ütemben, 2022-ben valósul meg.

Forrás: MTI

Nyitókép: A felújított 3-as metró egyik állomása (Fotó: budapest.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A 3-as metró felújítása, fontos dolog, hiszen Budapest közlekedésében a legfontosabb szerepet játssza.
Az szervezés nem a legszerencsésebb.
A pótlóbuszok szombat-vasárnaponként nem csak az éppen felújított szakaszokon járnak, hanem a középső szakaszon is. Nagyon nehézkes ilyekor közlekedni.
Olvasom, hogy a középső szakasz felújításánál csak az éppen felújított állomásokat zárják be.
Helyes! Ezt a módszert kellett volna alkalmazni az egész szakaszon.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó