Elkészült az új óvoda Pesthidegkúton

2020. január 18. 10:00

A II. kerületi Kadarka és a Szabadság utca sarkán új, száz férőhelyes óvoda épült, amely modern, tágas és otthonos környezetet teremt a gyermekek számára.

A II. Kerületi Önkormányzat a Kadarka és a Szabadság utca sarkán álló telkén új, száz férőhelyes óvodát épített, amely a Hidegkúti út 220. alatti óvodát váltja ki. Már a bútorozás zajlik, a kicsik hamarosan használatba vehetik a négy új csoportszobát, a fejlesztőszobát és az udvari játszóteret is – írja a masodikkerulet.hu.

A Kadarka és a Szabadság utca sarkán új, száz férőhelyes óvoda épült (Fotó: masodikkerulet.hu)

A II. kerület a családosok körében népszerű városrész, és bár az önkormányzat az elmúlt évtizedben már 750 új hellyel bővítette óvodai hálózatát, a férőhelyek számának további növelését is szolgálja a Kadarka utcai új épület.

A Pesthidegkúton most elkészült óvoda a zöldmezős beruházás eredményeként modern, tágas és otthonos környezetet teremt a gyermekek számára, a fejlesztés révén a férőhelyek száma a korábbi 77-ről 100-ra emelkedett.

Az új óvoda udvari játszótere (Fotó: masodikkerulet.hu)

A Hidegkúti út 220. szám alatti, rossz adottságú telken álló jelenlegi épület helyett immár egy alkalmas helyszínen, a Kadarka utca 1–3. (Szabadság u. 43.) alatt épült új óvoda, mely hamarosan a környékbeli kisgyermekes családok rendelkezésére áll. A megépítéséhez szükséges telket az önkormányzat biztosította, az óvodát saját forrásból működteti majd.

A tágas épületben négy új csoportszobát, fejlesztőszobát is kialakítottak (Fotó: masodikkerulet.hu)

Az üzemeltetési költségek az eddigieknél jóval alacsonyabbak lesznek, hiszen az új épületben megújulóenergia- (napenergia) és csapadékvíz-hasznosítás valósul meg, illetve jobb levegőjű lesz az új környezet, ami a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont, valamint a nemrég megnyitott uszoda területével határos. A Kadarka utcai óvoda hasznos alapterülete 1167 négyzetméter, az új épületben részleges pince, földszint és emelet van.

A pesthidegkúti óvoda önkormányzati és négyszázmillió forintos kormányzati támogatásból készült el. A beruházás költségeinek ötven százalékát a II. Kerületi Önkormányzat saját forrásból biztosította, a fennmaradó részt az európai uniós Széchenyi 2020 fejlesztési program Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázati keretéből finanszírozták.

Forrás: masodikkerulet.hu

Nyitókép: Elkészült az új óvoda Pesthidegkúton (Fotó: masodikkerulet.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó