Négyen tehetnek ajánlatot a Lánchíd felújítására

2020. október 6. 12:30

A Budapesti Közlekedési Központ négy társaságot kért fel ajánlattételre a Lánchíd felújítására, amelyre október 28-ig van lehetőség. A megújult hidat a tervek szerint 2023-ban adják át.

Újabb fontos lépcsőfokához érkezett a Lánchíd felújításának kivitelezéséről szóló közbeszerzési eljárás. Szeptember végén lezárult a részvételi szakasz, amelyből kiderült, hogy mind a négy jelentkező megfelelt a felhívásban megfogalmazott elvárásoknak – írja a bkk.hu.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a négy társaságot felkérte az ajánlattételre az eljárás második, ajánlattételi szakaszában. Az ajánlattételi szakasz a dokumentumok feltöltésétől kezdődően 25 nap. A kiválasztott gazdasági szereplőknek – az A-Híd Építő Zrt-nek, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt-nek, az SDD Konzorciumnak (DÖMPER Kft., Subterra – Raab Kft., Pannon-Doprastay Kft.) és a STRABAG Általános Építő Kft-nek – 2020. október 28-ig kell elküldeniük az első ajánlatukat.

2021 tavaszán elkezdődhet a Lánchíd rekonstrukciója (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Kedvező ajánlatok esetében a BKK 2021 februárban köthet szerződést a leendő kivitelezővel. Magyarország szimbólumának felújítása egy hónappal később, márciusban kezdődhet el, amennyiben Magyarország kormánya is biztosítja az ígért támogatást. A megújult Lánchidat – az előzetes ütemezés alapján – 2023-ban vehetik újra birtokba a közlekedők.

Forrás: bkk.hu

Nyitókép: A Lánchíd (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Összesen 3 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Csak csinalnak mar!
Annyira el vagyunk maradva ezekkel a hidfelujitasokkal es epitesekkel, hogy az valami rettenetes.
Ha hamarabb elvegzik sokkal kevesebbe kerult volna. Mara csupa lyuk az egesz, a vasszerkezetek latvanyosan szet vannak rohadva, szinte mindent ki kell cserelni. A bazari jellegu izzosoros diszkivilagitas pedig egyedulallo "ekessege" Budapestnek. Mellesleg a hidak sozasat sosem lett volna szabad megengedni...
A Petofi hid is turelmetlenul var a sorara mig azt is meg nem eszi a rozsda. Sajnos ott is tobbre lesz mar szukseg muemleki felujitasnal es diszkivilagitasnal.
Tudja valaki, hogy az alagut felujitasaval mi a helyzet?


A jelenlegi tender nem tartalmazza az Alagút a Széchenyi tér és a villamos aluljáró felújítását.

Válaszok:
Reki | 2020. október 8. 06:35


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó