Már az összes Tátra villamoson lehet kerékpárt szállítani

A cikk angol nyelvű változata: All Tátra trams now equipped to transport bicycles

2020. október 19. 17:00

Október 17-től a fővárosban közlekedő villamosszerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni.

Minden fővárosi Tátra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani szombattól, így a budai fonódó hálózat meghatározott vonalai mellett a pesti oldal több villamosvonalán is lehetőség nyílik erre – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

A közlemény szerint a BKK és a BKV közös fejlesztésének köszönhetően ezentúl a városban közlekedő villamosszerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni. Azt írták: a budai fonódó villamoshálózat 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalai mellett szombattól Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es járaton, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-ason utazóknak is elérhetővé válik a bicikliszállítási szolgáltatás.

A fejlesztésnek köszönhetően a fővárosi villamosok egyharmadán lehet már kerékpárral együtt is fel lehet szállni (Fotó: bkk.hu)

Kerékpár szállítására jelenleg mintegy 140 villamoskocsin van lehetőség Budapesten, szombattól azonban már mintegy 320-on lehet majd. A szolgáltatás igénybevételére a kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsonypadlós szerelvényeken van lehetőség. A villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, amelyeket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni.

Az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a biciklire érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie. Szeptember óta ugyanakkor – három hónapos tesztidőszakra – hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon – hívta fel a figyelmet a BKK.

Forrás: MTI

Nyitókép: Október 17-től minden Tátra villamoson lehet kerékpárt szállítani (Fotó: bkk.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Én Budapest területének 80%-án betiltanám a biciklit. Lehessen tekerni a Margit szigeten és a Népligetben. Az utakat az autókkal és a gyalogosokkal hagyják ki. A város nem biciklihez való, azzal falún járnak.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó