Minden fővárosi Tátra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani szombattól, így a budai fonódó hálózat meghatározott vonalai mellett a pesti oldal több villamosvonalán is lehetőség nyílik erre – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

A közlemény szerint a BKK és a BKV közös fejlesztésének köszönhetően ezentúl a városban közlekedő villamosszerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni. Azt írták: a budai fonódó villamoshálózat 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalai mellett szombattól Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es járaton, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-ason utazóknak is elérhetővé válik a bicikliszállítási szolgáltatás.

A fejlesztésnek köszönhetően a fővárosi villamosok egyharmadán lehet már kerékpárral együtt is fel lehet szállni (Fotó: bkk.hu)

Kerékpár szállítására jelenleg mintegy 140 villamoskocsin van lehetőség Budapesten, szombattól azonban már mintegy 320-on lehet majd. A szolgáltatás igénybevételére a kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsonypadlós szerelvényeken van lehetőség. A villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, amelyeket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni.

Az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a biciklire érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie. Szeptember óta ugyanakkor – három hónapos tesztidőszakra – hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon – hívta fel a figyelmet a BKK.

Forrás: MTI

Nyitókép: Október 17-től minden Tátra villamoson lehet kerékpárt szállítani (Fotó: bkk.hu)