A II. kerületiek számára kiemelten fontos a bel-budai városrész megtöltése helyi közösségeket szolgáló, társadalmi célú kezdeményezésekkel – írja a masodikkerulet.hu. Ennek érdekében II. kerületi képviselőtestület október 29-i ülésén úgy döntött, hogy megkezdi a Margit körút és környékének megújítását célzó „Margit-negyed kulturális és közösségi városrész” koncepciójának kidolgozását.

Az a céljuk, hogy újra vonzóvá tegyék az egykor élettel teli Margit körutat, elősegítsék a környék felzárkózását, és lehetőséget teremtsenek arra, hogy újra élettel teljen meg Buda kapuja – olvasható az önkormányzat közleményében.

A Margit-negyed koncepciójának kidolgozásába külső szakértőket vonnak be: építészek, kulturális és művészeti szakértők, és a helyi kreatív szakma, civilek és a kerületi vállalkozások képviselői is részt vesznek majd abban a folyamatban, aminek célja innovatív kis- és középvállalkozások, valamint egy minőségi szolgáltatói és vendéglátó ipari réteg bevonzása, a városrész megújítása.

Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat pályázati úton teszik elérhetővé kulturális és civil szereplők számára, a folyamatot egy szakmai tanácsadói testületet is segíti. Minden olyan jelentkezőt várnak, aki elképzeléseivel hozzájárulna a folyamathoz, ezért már november elejétől fogadják a megkereséseket a margitnegyed@masodikkerulet.hu címre.

Forrás: masodikkerulet.hu

Nyitókép: Megújul a Margit körút (Fotó: masodikkerulet.hu)