Felújítottak két villamosmegállót Óbudán

A cikk angol nyelvű változata: Two tram stops renovated in Óbuda

2021. január 10. 18:00

Teljesen megújult a Selmeci utcai és a Szent Margit Kórháznál lévő két villamosmegálló: a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos utasai már akadálymentesen tudnak le- és felszállni. Átalakították a peronokat és rámpás jelzőlámpás gyalogátkelőket építettek.

A budai fonódó villamosok vonalán 2020 végén adták át a felújított Selmeci utcai és a Szent Margit Kórház megállóhelyeket. A fejlesztésnek köszönhetően ezeknél a megállóknál a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos utasai már kerekesszékkel és babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak. A látásukban korlátozottak közlekedését pedig ezentúl vakvezető sáv könnyíti meg – a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A felújítás eredményeképpen gyalogos rámpák segítségével akadálytalanul közelíthetők meg a peronok, amelyek igazodnak az alacsonypadlós CAF Urbos villamosok szintjéhez és hosszúságához, így egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak.

Az átalakított peronok és a rámpás jelzőlámpás gyalogátkelők mellett a beruházás során megújult az érintett víz- és csatornahálózat, valamint a Föld utca–Farkastorki út közötti szakaszon gömbsüvegsort alakítottak ki a vágányzóna mellett.

A projekt a fővárosi önkormányzat költségvetéséből, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában, a Colas Alterra Zrt. kivitelezésében valósult meg. A kivitelezési munka 2020. július 27-én kezdődött, amelynek nettó költsége 259 millió forint volt.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Nyitókép: Megújult két villamosmegálló Óbudán (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Az lenne hír, ha huszonkettőt újítanak fel. Istenem, Isztambulban az első metró teljes hosszában 2000-ben készült el, most már hat fut. A Boszporusz alatt pedig több, mint 50 méter mélységben köti össze Európát Ázsiával. (Igaz ott nem lopják el a metróra szán pénzeket.)Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó