Elkezdődik a Lánchíd felújítása

A cikk angol nyelvű változata: Renovation of Chain Bridge begins

2021. március 12. 18:00

Március 17-én lezárják a Lánchidat a gyalogosok elől, elkezdődik a felújítás.

A helyszíni kivitelezést előkészítő munkálatok miatt március 17-től lezárják a járdákat, ezért a gyalogosok a felújítás végéig nem használhatják a hidat. Az autós forgalom elől várhatóan június közepétől lesz lezárva a Lánchíd.

 Március 17-től elkezdődik a Lánchíd felújítása (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Lánchíd rekonstrukciója során a hídfőkben lévő gyalogos aluljárókat kiszélesítik, a hídfők lépcsőit átépítik, valamint a helyiségeket felújítják. A megmaradó acélszerkezeteket javítják és gondoskodnak a rozsdásodás elleni védelmükről, a gyalogos műemléki korlátokat felújítják, restaurálják.

A kőoroszlánokat és a hiányzó műemléki elemeket visszaépítik, továbbá új, LED-technológiás közvilágítást és változtatható színképű díszvilágítást szerelnek fel.

Ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén lezárják a pesti rakpartot (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A pesti rakparton lévő zászlótartó bástyákat felújítják, gyalogos átkelőhelyet létesítenek a pesti hídfő északi és déli járdája között, valamint kiváltják és átcsoportosítják a hídon lévő közműveket. A munkálatok befejezése 2023 őszére várható.

Nyitókép: Az ünnepi hétvégén még utoljára átsétálhatunk a Lánchídon (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Összesen 4 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Drágábban (+5milliárd Ft), kevesebb tartalommal, (-Alagút,-villamos aluljáró) és később (+1év) valósul meg.


Szörnyű!!!Ami még tudja majd tetézni az Őrületet, hogy majd óriási sikerpropaganda veszi kezdetét, hazudozással másramutogatással...remélem egyszer és mindenkorra megtanulja már majd Bp., hogy alkalmatlanokat, levitézlett háttérből diketáló figurákat többet ne juttasson hatalom közelébe. Ezek nem változtak semmit és nem is fognak, az igazi hiénák!

Válaszok:
nyf13552 | 2021. március 18. 11:21

Szörnyű!!!Ami még tudja majd tetézni az őrületet, hogy majd óriási sikerpropaganda veszi kezdetét, hazudozással felelősséghárítással...remélem egyszer és mindenkorra megtanulja már majd Bp., hogy alkalmatlanokat, levitézlett háttérből diktáló figurákat többet ne juttasson hatalom közelébe. Ezek nem változtak semmit és nem is fognak, az igazi hiénák!


Nagyon jól megfogalmaztad, hogy milyenek is a fideszesek. Amit leírtál az pontosan telibetalált. Gratulálok! Sikerpropaganda, hazudozás, másramutogatás, alkalmatlanság, hiénák. Ez mind mind fideszesek ismérve!Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó