Óriási könyvespolccá változott a Bethesda Gyermekkórház Hungária körút felőli kerítése, ahol mostantól a Pál utcai fiúktól Frakkon át Dóka Péter Az ellopott zsiráfjáig generációk kedvenc mesekönyvei, gyermekkönyvei sorakoznak. A költészet napja alkalmából a kerítés szürke betonelemeit festették át Babos Bertalan „Zsili” képzőművész csapatával, hogy barátságosabb környezet fogadja a gyerekeket és az arra járókat.

A kezdeményezés az olvasás népszerűsítése mellett a kis betegek gyógyulást is segíti, hiszen mint a kórház Facebook-oldalán közölte: „Hiszünk benne, hogy egy jó könyv minden gyermek lelkét megerősíti, és a betegség idején nemcsak a figyelmét tereli, hanem akár gyógyító ereje is lehet”.

70 kötetes könyvespolc díszíti a gyermekkórház kerítését, klasszikus és kortárs írók munkái is helyet kaptak (Fotó: Facebook/Bethesda Gyermekkórház)

A szürke betonoszlopok a festés előtt (Fotó: Facebook/Bethesda Gyermekkórház)

Mint Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója a kórház közleménye szerint elmondta, hosszabb ideje tervezték, hogy felújítják a kerítést és egy beszélgetés során felmerült, hogy ezek a betonelemek pont úgy néznek ki, mintha óriás könyvek lennének egy könyvespolcon. „Már több ilyen kreatív kerítésfelújítási projekt képe kering a világhálón, gondoltuk, megvalósítunk egyet nálunk is” – árulta el a kezdeményezés ötletéről. 

A kezdeményezés az olvasás fontosságát is hangsúlyozza (Fotó: Facebook/Bethesda Gyermekkórház)

Nyitókép: Mesekönyvekből épült kerítés a Bethesda Gyermekkórházban (Fotó: Facebook/Bethesda Gyermekkórház)